Grøntsagerne kan varieres efter, hvad man lige har ved hænderne, og dåsetomaterne kan erstattes af friske (helst uden skind) eller en ekstra skefuld tomatpuré.
4,39 fra 13 stemmer
Servings: 6
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse3 timert
I alt3 timert30 minuttermin
Ingredients
1 - 1,2kgoksekød i tern(fx bov eller klump)
Smør/olie til stegning
3løg
4 - 5fedhvidløg
2spsk.hvedemel
1spsk.tomatpuré
2,5dlrødvin
2tsk.rødvinseddike((valgfri))
1literoksefond/bouillon
1dshakkede tomater
1tsk. worcestershiresauce((valgfri))
1tsk.sukker
2laurbærblade
Friske krydderurter(fx en lille håndfuld frisk timian og persille eller tørrede urter (fx 2 tsk. timian))
2stilkebladselleri
3gulerødder
250gchampignon
½kgkartofler
Salt(peber)
Fremgangsmåde
Dup kødet tørt på et rent viskestykke eller køkkenrulle, krydr med salt og peber og brun ad flere omgange i en stor gryde. Sæt til side og kog evt. gryden af med en smule af rødvinen, som hældes over oksekødet.
Hak løg og hvidløg og svits i samme gryde i fedtstof i cirka 5 minutter, uden at det tager farve. Kom kødet tilbage i gryden, tilsæt hvedemel og rør grundigt. Tilsæt tomatpuré, rødvin, rødvinseddike, fond/bouillon, hakkede tomater, worcestershiresauce, sukker, laurbærblade og tørrede eller friske krydderurter. Ved brug af ovnfast gryde eller stegeso sættes gryden i en 150 grader ovn. Alternativt kan man lade den simre stille og roligt under låg på komfuret. Lad det simre en times tid, inden grøntsager tilsættes.
Skræl gulerødder og skær i grove stykker, skær champignon i kvarte og snit bladselleri. Kom i gryden og lad det hele simre endnu en time, inden kartofler i grove tern tilsættes. Lad det hele simre endnu en times tid, eller indtil kød og kartoffeltern er møre. Den samlede kogetid er cirka 3 timer. Smag til med salt og peber.