Langtidsstegt lammebov med urter, hvidløg og ansjoser
5 fra 1 stemme
Servings: 6personer
Ingredients
1lammebov(ca. 1½–2 kg)
3-4rosmarinkviste
3-4timiankviste
10fedhvidløg
2ansjoser
½dlolivenolie
1kgkartofler
2løg
5dlhønsefond
Salt, peber
Fremgangsmåde
Pil halvdelen af hvidløgene og stød i morter til en fin pasta sammen med ansjoser, rosmarinkviste. Bland med salt, peber og olivenolie og smør på lammeboven.
Skær kartofler ud i tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og skær løg i tynde skiver. Læg lagvis i et ovnfast fad og krydr med salt og peber undervejs. Læg laurbærblade og de resterende hvidløgsfed ved, hæld fond over og drys med timian. Dryp en smule olivenolie over.
Sæt lammeboven oven på kartoflerne og bag i en 120° ovn i 6 timer. Skru til sidst ovntemperaturen op på 225°, til lammeboven og kartoflerne er gyldne.