I stedet for skinke eller hamburgerryg kan du også benytte stegt bacon i tern eller en rest kylling fra gårsdagens aftensmad. Alternativt kan du komme eksempelvis squash og sauteret og afdryppet spinat i for en grøn version.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 4personer
Ingredients
400gpasta(gerne macaroni)
500gblandede svampe(fx brugne champignon og kejserhatte)
250gkogt skinke eller hamburgerryg
½bdt. bredbladet persille
30gsmør
3spskhvedemel
7dlmælk
Muskatnød
150grevet ost(gerne en blanding af flere slags)
4-5spsk.grov rasp
Salt, peber
Fremgangsmåde
Kog pastaen i letsaltet vand, til den er cirka 2 minutter fra at være færdigkogt.
Rens svampene, skær dem i mundrette stykker, og steg dem på en pande i lidt olie, til de tager farve.
Skær skinken/hamburgerryggen i tern, og hak persillen.
Smelt smørret i en gryde, kom hvedemel i, og rør det godt sammen. Kom nu mælken i lidt efter lidt, til du får en opbagt sauce. Lad saucen simre ved svag varme i et par minutter, og smelt herefter osten i saucen. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Fordel pasta, skinke, svampe og persille i et smurt ovnfast fad. Hæld ostesaucen over, og drys med rasp. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i cirka 15-20 minutter, til toppen er gylden og sprød.
Nyd den eventuelt med en god salat med vinaigrette.