Mexicansk suppe med sprøde tortillas, kylling, peberfrugt og bønner
Lækker suppe med smag fra de varme lande. Suppen har masser af smagsmæssig dybde fra både hønsefond, tomat og krydderier, mens fyldet består af kylling. Det er dog i virkeligheden de forskellige toppings, der gør suppen her til noget helt specielt.
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Forberedelse30 minuttermin
Tilberedelse45 minuttermin
I alt1 timet15 minuttermin
Ingredients
4små majstortillas
Olie til stegning
3-4kyllingelår
1løg
4fedhvidløg
1rød peberfrugt
1grøn peberfrugt
1dshakkede tomater
1dsbønnemix
1tskstødt spidskommen
2tskpaprika
1tskchilipulver
1lvand eller hønsefond
1-2spsk.tomatpuré
1avocado
1lille rødløg
½bdt. koriander
2limes
200gcremefraiche - gerne den fuldfede variant
100grevet cheddar
Hot sauce((se note))
Salt, peber
Noter
Jeg har til opskriften her brugt en hot sauce, som jeg købte i USA. De kan variere en anelse i smag, men du kan bruge de fleste - inklusiv en helt almindelig Tabasco-sauce. Hvis du foretrækker en milde smag, så udelad den helt.
Fremgangsmåde
Skær tortillas i tynde strimler. Varm en god sjat olie på en pande og steg dem gyldne i olien. Dryp af på fedtsugende papir.
Krydr kyllingelårene med salt og peber, og brun dem på panden. Sæt til side.
Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugterne i små tern. Sauter alle tre dele på panden i olie i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt hakkede tomater, bønnemix, krydderier, hønsefond, tomatpuré og kyllingelår. Bring gryden i kog og skum af hvis nødvendigt. Skru ned for varmen og lad gryden simre i cirka 40 minutter, til kyllingelårene er møre. Tak dem op af gryden og pluk kødet af benene med to gafler. Kom kødet tilbage i suppen og smag til med salt, peber og evt. ekstra chili.
Skær avocado i tern, hak rødløget og korianderen. Skær lime i både.
Anret suppen i skåle, og top hver portion med lidt rødløg, avocado, en skefuld cremefraiche, et drys revet ost, koriander og tortillas. Server med lime både og hot sauce.