Skøn opskrift på den velkendte familiefavorit. Udgaven her er tilsæt gulerødder for at bringe lidt grøntsager ind i retten. De kan dog fint udelades, hvis du foretrækker det.
5 fra 3 stemmer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
2løg
2fedhvidløg
2-3gulerødder((valgfri))
Olie til stegning
500ghakket oksekød
1tsktimian
1dstomatpuré((140 g))
5dloksebouillon/-fond
Kulør
Majsstivelse til jævning
Salt, peber
Snittet purløg til pynt
Kartoffelmos
1-1,5kgkartofler
25-50gsmør
1-2dlmælk
Salt, peber
Noter
Tilbehør: Syltede rødbeder
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne, halvér dem på langs, og skær dem i skiver.
Varm en sjat olie i en gryde, og sauter først løg og hvidløg, til løgene er klare. Kom hakket oksekød ved, og brun det. Tilsæt gulerødder, timian, tomatpuré, bouillon, og bring gryden i kog. Lad den simre i 15-20 minutter, giv den et par dråber kulør, og jævn evt. med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt, peber og evt. lidt ribsgelé eller et nip sukker.
Pynt med snittet purløg ved servering, og nyd med kartoffelmos og syltede rødbeder.
Kartoffelmos
Skræl kartoflerne, og skær dem ud i mindre stykker. Kog dem usaltet vand, til de er god møre. Mos dem eller pisk dem til mos i en røremaskine sammen med smør og mælk. Smag til med salt og peber.