Ovnbagt torsk med variation af blomkål, brøndkarse og urteolie
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 4personer
Ingredients
1stor blomkål
2dlmælk
½ - 1dlfløde
Citronsaft
1dleddike
1dlsukker
⅔dlvand
4 torskefileter
Olie
1bdt. brøndkarse
2spsk.urteolie(fx persille eller ramsløg*)
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skær 2/3 af blomkålen i mindre stykker og kog mør med 2 dl mælk. Sigt væden fra og blend til en fin puré sammen med fløde. Smag til med salt og peber samt evt. en anelse citronsaft. Sæt til side og lun inden servering.
Skær ca. halvdelen af den resterende blomkål, inklusiv stokken, i tynde skiver på et mandolinjern og pluk resten i små buketter. Kog en syltelage af eddike, sukker og vand tilsat 1 tsk. salt. Afkøl og hæld over de små blomkålsbuketter og lad dem trække i syltelagen. Læg de tynde blomkålsskiver på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 4 timer ved 60° eller indtil blomkålschipsene er sprøde. Ønskes gyldne blomkålschips, pensler man med olie og steger dem ved 100°, indtil de er gyldne.
Pensl torskefileterne med olie og bag i en 200° varm ovn i 12 – 15 minutter afhængigt af torskefileternes tykkelse. Krydr med salt og peber.
Anret torskefileter på lun blomkålspuré og top med syltet blomkål og blomkålschips. Pynt med brøndkarse og stænk urteolie over.