Kødfri klassiker fra det indiske køkken. I stedet for kød, er retten bygget op omkring ost og spinat samt fyldt med lækre krydderier.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse35 minuttermin
I alt50 minuttermin
Ingredients
450gpaneer
Ghee eller klaret smør til stegning
1løg
4fedhvidløg
1-2chilier
2 tomater
1spskfinthakket frisk ingefær
1tskstødt spidskommen
2tskgaram masala
1tskstødt koriander
1tskgurkemeje
500gfrossen spinat((optøet))
1tsksukker
1,5dlyoghurt naturel
Citronsaft
½bdt.koriander
Salt
Fremgangsmåde
Skær paneer i 2-3 centimeter store tern, og steg dem gyldne på en pande i ghee eller klaret smør. Sæt til side.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak chili - kassér eventuelt kernerne. Hak tomaterne. Klem vandet ud af spinaten.
Sauter løg, hvidløg, chili og ingefær ved lav varme i samme pande i 8-10 minutter, og tilsæt nu krydderier. Kom lidt ekstra ghee eller klaret smør på undervejs, hvis panden bliver for tør. Steg videre i et par minutter, og kom de hakkede tomater på panden sammen med en lille sjat vand. Lad pandens indhold simre i 5 minutter, inden du tilsætter spinat og sukker. Kom atter lidt vand ved undervejs, hvis retten bliver for tør. Vend spinaten rundt, til den er varmet igennem, og tilsæt nu yoghurt. Blend og smag til med salt. Kom den stegte paneer ved, og varm den igennem. Dryp lidt citronsaft over, og top med hakket koriander.