Pandestegte laksefileter med hummersauce og grønne asparges
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 2personer
Ingredients
2laksefileter med skind
30gsmør
1skalotteløg(hakket)
2dlhummerfond(se nedenfor)
2dlhvidvin
1,5dlfløde
salt og peber
grønne asparges
Opskrift på hummerfond (giver cirka 700 ml)
Skallerne fra to hummereolie
2tskpaprika
3fedhvidløg(hakket)
1tsktørret timian eller et par friske kviste
1spsk.tomatpuré
½dlcognac
½fennikel(i tern)
½porre(i tern)
1løg(hakket)
½flaske hvidvin(jeg brugte Riesling)
6dlfiskefond(evt. terning + vand)
Fremgangsmåde
Start med at varme halvdelen af smørret i en gryde. Lad det bruse op, inden det hakkede skalotteløg tilsættes. Sautér i cirka fem minutter ved jævn varme (løget skal ikke tage farve), inden hummerfond og hvidvin tilsættes. Lad det koge ind til der kun er cirka en halv deciliter tilbage i gryden, og tilsæt herefter fløden. Kog atter saucen ind, indtil den har en tykkere konsistens, og smag til med salt og peber.
Mens saucen koger ind, tilberedes resten. Bræk enden af de grønne asparges, og skyl dem under rindende vand. Bring en gryde med en smule vand og en anelse salt i kog, og kog/damp aspargesene i cirka 4 minutter.
Varm resten af smørret på en pande, og lad det bruse af. Dup skindsiden tør med et stykke køkkenrulle, og steg laksefileterne med skindsiden nedad, indtil den er sprød. Vend herefter laksefileterne, og giv dem 30 sekunder på kødsiden. Sæt til side.Anret sauce, asparges og laks på en tallerken, og server eventuelt med nye kartofler.
Hummerfond
Varm olien i en stor gryde, og kom hummerskallerne derned. Mens de steges i cirka fem minutter, knuses de med en træske. Tilsæt herefter hakket hvidløg, paprika og timian, og rør grundigt. Efter et par minutter tilsættes tomatpuré, inden der flamberes i cognac (hæld cognac over gryden og sæt ild til den. Sørg for at emhætten er slukket, når dette gøres. Er man utryg ved at flambere, så kan man blot komme coqnac i gryden sammen med hvidvinen efter grøntsagerne er kommet ved).
Herefter tilsættes grøntsagerne, og der røres grundigt. Når de har stegt med i cirka 4 - 5 minutter, hældes fiskefond og hvidvin ved. Det hele simrer i cirka 25 minutter. Husk at skumme undervejs. Sluk blusset og lad den stå og trække i 10 minutter, inden den sies. Jeg fik cirka 6 - 7 dl ud af denne portion, men det afhænger lidt af, hvor hårdt den koger/simrer, og hvor stor gryden er.