Pasta all'Amatriciana er en klassisk italiensk pastaret med bucatinipasta, tomat, pancetta og pecorino. Du kan dog fint justere ingredienserne i retten alt efter det, du kan finde i et almindeligt dansk supermarked.
4,84 fra 6 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
1løg
3fedhvidløg
280gpancetta eller bacon i tern
1tskchiliflager
1dlhvidvin
1dshakkede tomater
500gpasta(gerne bucatini)
En håndfuld revet pecorino eller parmesan
Salt, peber
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg. Steg pancetta eller bacon på en tør pande, til det er sprødt og gyldent. Hæld lidt af fedtet fra, men lad cirka 2 spsk. blive tilbage. Kom nu løg, hvidløg og chiliflager ved, og sauter dem ved jævn varme, til løgene er klare. Tilsæt hvidvin, og lad det koge ind til 1/3. Kom herefter de hakkede tomater ved, og lad saucen simre stille og roligt i 15 minutter. Hold øje med den i ny og næ, og rør i den, så den ikke brænder på. Smag til sidst til.
Kog imens pastaen i letsaltet vand, til den næsten er al dente. Hæld vandet fra, men gem en smule til saucen. Kom pastaen i tomatsaucen, og lad den simre videre, til den er færdigtilberedt. Tilsæt lidt af kogevandet undervejs, hvis den bliver for tør.
Nyd pasta all'Amatriciana med revet pecorino eller parmesan på toppen.