Pasta med tomatsauce med friske tomater, hvidløg, chili og basilikum
5 fra 6 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
300glinguine eller anden pasta
500gsmå tomater
1chilipeber
1bdt. basilikum
1lille løg
2fedhvidløg
2spsk.olivenolie
2spsk.smør
2,5dltomatpassata
½dlfløde
1dlkogevand fra pastaen
1nip sukker
Citronsaft
Parmesan
Salt, peber
Fremgangsmåde
Kog pastaen i letsaltet vand, til den er al dente.
Skær tomater i en passende størrelse, hak chilipeberen, og pluk basilikumsbladene. Pil og hak løget og hvidløgene. Varm olie og smør i en stor pande, og sautér løget, hvidløgene og chilien i et par minutter, uden at det tager farve. Tilsæt tomater, sautér videre i to minutter, og tilsæt tomatpassata, kogevand fra pastaen og fløde. Smag til med sukker, citronsaft, salt og peber, og vend pastaen og basilikumsbladene i.