Opskriften giver cirka 1 liter færdig marmelade. Benyt gerne flere små glas i stedet for et eller to store. Så holder den sig bedre, da marmeladen af gode grunde vil blive spist op hurtigere efter åbning. Det giver i øvrigt også mulighed for at forære et glas eller to væk i gave.
5 fra 1 stemme
Ingredients
400grabarber(renset vægt)
250gjordbær
125ggrønne stikkelsbær
600gsyltesukker
Noter
Hvis du har været omhyggelig med hygiejnen, kan marmeladen holde sig rigtig længe.Opbevar marmeladen på køl efter åbning.
Fremgangsmåde
Rens rabarber, jordbær og stikkelsbær. Trim enderne af rabarberstænglerne, og skær dem i cirka 1 cm stykker. Fjern det grønne på jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Er det store, skæres bærrene i kvarte, mens små kan halveres. Er bærrene meget små, kan du godt lade dem være hele. Nip stikkelsbærrene.
Kom det hele i en gryde sammen med syltesukkeret, og bring den op til kogepunktet. Lad den simre i cirka 10 minutter, skum af undervejs, og mos lidt af frugten med grydeskeen.
Hæld den varme marmelade på rene skoldede glas (evt. skyllet i Atamon), og luk straks låget.