Opskrift på rugbrødskage eller sønderjysk brødtorte, om man vil.
4,86 fra 7 stemmer
Antal: 10personer
Ingredienser
5æg
100grevet rugbrød uden kerner
100gfinthakkede hasselnødder
200gsukker
2tsk.bagepulver
2spsk.kakaopulver
2spsk.kartoffelmel
½lpiskefløde
1lille glas solbærsyltetøj
Revet chokolade
Hasselnøddeflager til pynt(valgfri)
Fremgangsmåde
Del æggene i hvide og –blommer. Pisk blommerne med sukker, til de bliver lyse og luftige, og vend nu rugbrød, hasselnødder, bagepulver, kakaopulver og kartoffelmel i. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen ad et par omgange.
Kom dejen i en smurt springform (ca. 24 cm) med bagepapir i bunden. Bag bundene ved 180 grader alm. ovn/160 grader varmluft i ca. 45 minutter (bundene er færdige, når du kan stikke en kødnål i midten af kagen, og den kommer op uden kagedej på). Lad kagebundene afkøle, inden du deler dem i to.
Pisk fløden til flødeskum, læg bundene sammen med solbærsyltetøj nederst og halvdelen af flødeskummet. Kom den anden kagebund på, og smør resten af flødeskummet ud over den. Drys til sidst med revet chokolade og eventuelt hasselnøddeflager.