Salat med grillede asparges, pocherede æg og lufttørret skinke
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Ingredients
500ggrønne asparges
Olie til pensling
4æg
½dleddike
1stk hjertesalat
citronsaft efter smag
olivenolie efter smag
80-100glufttørret skinke
1potte brødkarse
salt og peber
Fremgangsmåde
Skyl asparges grundigt, og tør dem. Skær dem på langs, hvis der er tale om tykke asparges, og kassér enderne. Pensl dem med olie, og grill dem, til de er møre, men stadig har bid. Skær dem evt. i mindre stykker.
Bring en gryde med vand i kog, og tilsæt eddike. Slå æggene ud i fire små skåle, og pochér dem et efter et ved at lave en cirklende bevægelse med en grydeske i det simrende vand, så der dannes en lille hvirvelstrøm.
Hæld forsigtigt ægget i, lad ægget simre i ca. 3 minutter, og tag det op med en hulske.
Skær salaten i grove stykker, og dryp lidt citronsaft og olivenolie over. Anret den på et fad eller på fire tallerkner sammen med de grillede asparges, pocherede æg og den lufttørrede skinke. Krydr med salt og peber, og pynt med brøndkarse. Servér salaten med godt brød.