Skøn opskrift på samosa med ærter, kartofler i tern, løg og hvidløg samt en masse indiske favoritter fra krydderihylden.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse20 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
2løg
2fedhvidløg
10gingefær
½bdt.koriander
1tsk.garam masala
1tsk.spidskommen
1tsk.stødt koriander
½tsk.gurkemeje
Smagsneutral olie til stegning((fx. solsikkeolie))
500gkogte kartofler i tern
150gærter
1pakke filodej ((ca. 300 g))
1spsk.citronsaft
Salt(peber)
Fremgangsmåde
Start med at pille og hakke dine løg og hvidløg. Skræl ingefæren, og hak den, inden du til sidst også hakker korianderen.
Varm en sjat olie i en gryde, og sauter løg, hvidløg og ingefær ved jævn varme, til løgene er klare. Tilsæt krydderierne, kartoffelternene og ærterne, og sauter videre et minuts tid. Mos kartoflerne lidt med en grydeske. Kom nu citronsaft ved sammen med den hakkede koriander. Smag til med salt og peber. Når det er gjort, sætter du det til side.
Pensl filodejen med olie på begge sider, skær den ud i rektangler, og læg cirka 2 spiseskefulde fyld i dejens ene hjørne. Fold hjørnerne sammen omkring fyldet, så du får en trekant. Fortsæt med at folde, så trekanten får flere lag dej. Pensl igen med olie, og steg samosaerne i ovnen ved 210 grader i cirka 15 minutter, til de er gyldne og sprøde.