En lækker ret, der til trods for sin ydmyge ingrediensliste, smager virkelig skønt. Især velegnet til de ekstra travle dage.
5 fra 5 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
250gspaghetti
2-3fedhvidløg
4-6ansjoser
1lille hånd sorte oliven uden sten
½bdt. bredbladet persille
Olivenolie
Chiliflager efter smag og behag
1ds flåede cherrytomater eller alm. flåede tomater
2spsk.Kapers
Salt, peber
1nipSukker
Fremgangsmåde
Kog spaghettien i letsaltet vand, til den er al dente. Pil og hak hvidløgsfed, og hak ligeledes ansjoser og oliven. Hak også den bredbladede persille.
Varm en god sjat olie i en gryde, og sauter hvidløg, ansjoser og chiliflager i et par minutter ved middel varme, uden at hvidløget begynder at blive gyldent. Kom oliven, kapers og flåede tomater i, og mos dem lidt med grydeskeen (bruger du flåede cherrytomater efterlader jeg gerne nogle af dem hele). Bring gryden i kog, og lad den simre i 10-15 minutter. Smag til med salt, peber og eventuelt et nip sukker.
Vend til sidst den kogte spaghetti i saucen sammen med den hakkede persille.