Spicy tacos med linser, queso fresco og tomatsalsa
Kødfrie og velkrydrede tacos.
5 fra 1 stemme
Servings: 4
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse30 minuttermin
I alt40 minuttermin
Ingredients
2løg
4fedhvidløg
1peberfrugt
Olie til stegning
1tskspidskommen
1tskcayennepeber
1tskpaprika
1tsktørret oregano
Chilipulver efter smag
250ggrønne puy linser
2spsktomatpuré
5dlgrøntsagsbouillon
Små majstortillaer*
340gqueso fresco
Salt og peber
Tomatsalsa
5 tomater
1chili
1rødløg
1fedhvidløg
¼bdt.koriander
2spsk.olivenolie
1lime
Salt og peber
Noter
*Kan du ikke finde majstortillaer, kan du bruge hvedetortillaer i stedet. Vælg de mindste, du kan finde.
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugten i små tern. Varm en sjat olie i en gryde og sauter løg, hvidløg og peberfrugt ved jævn varme i cirka 5 minutter, uden at det tager farve. Kom de tørrede krydderier og linser ved og sauter videre i et minuts tid. Tilsæt nu tomatpuré og grøntsagsbouillon, læg låg på gryden og lad det simre i cirka 20 minutter. Tag låget af gryden og lad det simre videre, til væden er fordampet og linserne er møre. Smag til med salt og peber.
Kom dine tortillas i en pakke af sølvpapir, og lun dem i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
Smuldr queso fresco.
Kom linsefyldet i dine tacos og top med queso fresco. Server med tomatsalsa.
Tomatsalsa
Skær tomaterne i tern og hak chilien fint - kassér eventuelt kernerne. Pil og hak rødløg og hvidløg. Hak korianderen. Bland det hele i en skål sammen med olivenolie, limesaft, salt og peber.