Skøn og velsmagende tærte med fyld af flere slags svampe, bacon og spinat.
5 fra 4 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
Tærtebund
125gkoldt smør
200ghvedemel
1æg
Tærtefyld
1løg
65gspinat
150gbacon i tern
500gblandede svampe(fx alm. champignon og portobello)
Smør eller olie til stegning
3æg
200gcremefraiche
1dlfløde
100grevet gruyere eller anden god ost
Fremgangsmåde
Tærtebund:
Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet. Pisk ægget, og saml dejen med det. Tilsæt lidt ekstra mel hvis nødvendigt. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og kom den i en tærteform. Lad den hvile i køleskabet i en halv time.
Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter i en 180 grader varm ovn.
Resten:
Pil og hak løget.
Skyl spinaten grundigt, og sautér den på en tør pande, til den falder sammen. Lad den dryppe af i et dørslag, og klem ekstra vand ud af den, når den er kølig nok til at kunne håndteres. Hak den groft.
Steg baconen sprød på en pande, og lad det dryppe af på festsugende papir.
Rent svampene, og skær dem i mundrette stykker. Sautér dem på samme pande i lidt fedtstof hvis nødvendigt, til de tager farve.
Pisk æg, cremefraiche, fløde, salt og peber sammen, og rør så revet ost, bacon, løg, spinat og svampe i.
Hæld tærtefyldet i en tærteform med en forbagt tærtebund, og bag tærten i ovnen ved 180 grader alm. ovn i cirka 30-35 minutter, til tærten er fast og gylden.
Nyd eventuelt tærten med en god salat med vinaigrette.