Skøn og nem opskrift på tacos med lyn-chili med oksekød, peberfrugt, tomat og bønner. Jeg topper endvidere mine tacos med en skøn salsa med tomat og avocado.
4,80 fra 5 stemmer
Servings: 2personer
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
1lille løg
2fedhvidløg
½rød peberfrugt
Olie til stegning
250goksekød
1-2spsk.fajitakrydderi*(se note nederst)
Chilipulver eller flager efter smag
1dåse kidneybønner
2spsk.tomatpuré
2,5dloksefond/-bouillon
10-12små majstortillas((kan erstattes af hvedetortillas))
1portion tomatsalsa(se opskrift længere nede)
1avocado
Salt, peber
Frisk tomatsalsa med chili og koriander
½rødløg
2fedhvidløg
300gtomater(- gerne cherrytomater)
½ - 1chilipeber
½bdt.koriander
2spsk.olivenolie
Saften af 1/2 lime
Salt, peber
Noter
Jeg brugte en dejlige fajita-krydderiblanding købt hos ASA Spice i Torvehallerne. Kan du ikke få fingrene i sådan en krydderblanding, så kan du erstatte med 1 tsk. paprika, 1 tsk. spidskommen, 1 tsk. oregano og et drys cayennepeber.
Fremgangsmåde
Pil og hak løg og hvidløg, og skær peberfrugten i tern. Varm en sjat olie på en pande, og sautér begge dele heri ved jævn varme, til løgternene er klare. Skru op for blusset, og brun nu kødet på samme pande. Tilsæt krydderier og peberfrugt, og steg videre i et par minutter. Kom tomatpuré, kidneybønner og oksefond ved, og lad det hele simre i 10-15 minutter, til væden næsten er fordampet. Smag til med salt og peber samt evt. ekstra chili.
Kom dine tortillas i en pakke af sølvpapir, og lun dem i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter.
Fordel lyn-chilien på dine tacos, gerne ved bordet, og top med tomatsalsa og avocado. Servér evt. med ekstra lime og hot sauce (fx Tabasco eller lignende) til dem, der foretrækker det ekstra stærkt.
Frisk tomatsalsa med chili og koriander
Pil og hak løg og hvidløg. Hak tomaterne i grove tern, og hak chilipeberen fint. Snit korianderen. Bland det hele sammen med olivenolie, limesaft, salt og peber.