Thai kylling med broccoli, risnudler og sojabønnepasta (pad rad na)
Skøn og nem ret fra Thailand, som kan laves på selv den travleste hverdag.
4,75 fra 4 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
200gtørrede thailandske risnudler(fx 1 mm)
400gkyllingekød
3fedhvidløg
1broccoli
3spsk.sukker
4spsk.sojabønnepasta((kan købes i asiatiske butikker))
1spsk.mørk soja til nudler + 1 tsk til sauce((kan købes i asiatiske butikker - vælg den kinesiske mørke soja))
7dlhønsefond
2,5spsk.kartoffelmel
0,5dlvand
0,5tsk.hvid peber
smagsneutral olie til stegning
Marinade
2spsk.lys soja
1spsk.fiskesauce
1spsk.kartoffelmel
1spsk.sukker
0,5tsk.hvid peber
Fremgangsmåde
Udblød risnudlerne i varmt vand i 15 minutter og dræn dem. Skær kyllingekødet i skiver, og vend det sammen med ingredienserne til marinaden. Marinér i min. 15 minutter.
Varm olie op i en wok og tilsæt nudlerne. Vend dem rundt med en paletkniv og grydeske, så nudlerne ikke klistrer sammen. Tilsæt 1 spsk mørk soja og steg videre, til nudlerne er færdige. De skal være gennemstegte uden at være alt for bløde. Hæld nudlerne i en skål og sæt til side.
Knus hvidløg og skær broccoli i mindre buketter. Skræl det nederste af broccolistokken, halvér på langs og skær i tynde, lange skiver. Varm igen olie op i wokken og steg hvidløg, til det er gyldent. Tilsæt kylling og brun kødet på alle sider. Tilsæt broccoli, steg videre i 2-3 minutter og tilsæt derefter en smule mørk soja, sojabønnepasta, sukker og hønsefond. Rør kartoffelmel ud i vand, vend det i wokken og lad saucen koge op. Smag evt. til med lidt fiskesauce, men vær varsom, da både sojabønnepasta og hønsefond bidrager med salt.
Anret nudlerne i fire skåle og kom kylling, broccoli og sauce over. Drys lidt hvid peber på hver portion.
Servér evt. med sukker, fiskesauce, groft chilipulver og eddike med chili, som man smager til med ved bordet alt efter smag og behag.