De bedste opskrifter på sprøde thailandske forårsrulle med hakket svinekød, to slags svampe og glasnudler.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse40 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt1 timet
Ingredients
400ghakket svinekød
et par tørrede shitakesvampe
1lille håndfuldtørrede sorte kinesiske svampe(de går under navnet black fungus)
1lille dåse bambusskud i strimler(Ca. 75 g)
en håndfuld udblødte glasnudler(klippet i lidt mindre stykker)
1løg(pillet og hakket)
4fedhvidløg(pillet og hakket hakket)
1gulerod(skrællet og revet)
4spsklys soja
0,5tskhvid peber
1tsksukker
1tsksalt
75gbønnespirer
1æg(til pensling, pisket)
25forårsrullerplader(jeg bruger størrelse medium)
1lsmagsneutral olie til stegning(fx rapsolie eller solsikkeolie)
Tilbehør:
Sød chilisovs
Soja
Fremgangsmåde
Udblød de tørrede svampe i varmt vand i ca. 20 minutter. Skær dem herefter i tynde skiver/strimler.
Alle ingredienser til fyldet (med undtagelse af bønnespirer) blandes og steges i en wok, til kødet er gennemstegt. Smag til og tilsæt mere soja, sukker, salt eller peber hvis nødvendigt. Tag af blusset, tilsæt bønnespirerne og lad det køle af, til det kan håndteres.
Varm olien op i en gryde. Den er klar, når du kan stikke et træspyd ned i den, og der dannes små bobler omkring dem.
Mens olien varmer op, begynder du at folde forårsrullerne (se videoen længere oppe). Læg evt. den færdige forårsrulle på bagepapir for at undgå, at den klistrer til underlaget. Steg 4-5 forsårsruller ad gangen, og læg dem til afdrypning i et dørslag eller på en tallerken med køkkenrulle.