Skøn og lækker opskrift på bagt torsk med sauce blanquette, som har den fordel, at du ikke risikerer at stå med en skilt sovs. Opskriften her passer som hovedret til 4 personer, men den kan også udgøre en forret til 6-8 personer.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
1lille blomkål
1dleddike
1dlsukker
⅔dlvand
4 torskefileter á ca. 200 gram(alternativt flere små stykker ved forret)
Olie
Urter til pynt(fx brøndkarse)
Salt, peber
Sauce blanquette:
250gsmør
250mlhønse- eller fiskefond
1æg
2æggeblommer
2spsk.cremefraiche
Citronsaft
Salt, peber
Fremgangsmåde
Skær ca. halvdelen af blomkålen i tynde skiver, evt. på et mandolinjern, og læg dem i isvand (koldt vand med isterninger). Pluk resten i små buketter. Kog en syltelage af eddike, sukker og vand tilsat 1 tsk. salt. Afkøl, og hæld over de små blomkålsbuketter, og lad dem trække i syltelagen i 20 minutter.
Pensl torskefileterne med olie, og bag dem i en 200° varm ovn i 12 – 15 minutter afhængigt af torskefileternes tykkelse. Krydr med salt og peber.
Anret torskefileterne i dybe tallerkner med sauce, de to variationer af blomkål og urter.
Sauce blanquette:
Kom smør og fond i en gryde, og varm op, til smørret er smeltet. Blend æg, æggeblommer og cremefraiche sammen med en stavblender, og tilsæt smørblandingen, mens du fortsat blender. Hæld saucen tilbage i gryden, varm op, og smag til med citronsaft, salt og peber. Hvis saucen skiller, kan du samle den ved at blende den igen.