Bøf med squash, cherrytomater, peberfrugt og rødløg
Igår aftes skulle aftensmaden være hurtig og nem, da jeg blot skulle lave mad til mig selv, samtidig med, at jeg ikke ønskede noget alt for tungt, da jeg skulle ud i Dublins natteliv senere på aftenen. Derfor endte jeg med at stege en bøf, som jeg spiste med ovnstegte grøntsager. Det er let og lækker sommermad, når det er bedst.
Dagen var en perfekt tidlig sommerdag med høj sol og temperaturer, som ledte tankerne hen på sydlige himmelstrøg ( her har jeg ellers beklaget mig så meget over det irske vejr, og hvordan en dag med let regn herovre kaldes en “soft day”, mens jeg vil beskrive disse dage med ord, som ikke burde publiceres). Det smukke vejr gav mig yderlige lyst til noget let og sommerligt.
I det lokale supermarked en 15 minutters gåtur borte fandt jeg en bøf på tilbud, en bakke grøntsager med rosmarinolie og irske jordbær. Sidstnævnte var tiltænkt som dessert men endte som forret, som grådigt blev sat til livs, mens jeg ventede på, at grøntsagerne, som spredte dufte af Italien rundt i hele huset, blev færdige.
Grøntsagerne, som bestod af squash i skiver, cherrytomater, rødløg i både og små stykker rød og gul peberfrugt, kom med en olie, som var blandet med finthakket rosmarin. Det vil dog være nemt at lave det selv, så opskriften kommer forneden. Var det ikke fordi, at jeg skulle i byen, så ville jeg også have tilsat et var knuste hvidløgsfed.
Bøf med ovnstegt sommergrønt
Ingredienser
- 1 bøf per person
- squash i skiver
- cherrytomater
- rødløg skåret i både
- peberfrugt skåret i store tern
- olivenolie
- smør
- frisk romarin, finthakket ((eventuelt et par stilke til at lægge hele sammen med grøntsagerne))
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Bland olivenolie med den hakkede rosmarin, salt og peber og vend grøntsagerne heri. Steg dem i en 200 grader varm ovn i cirka 25 – 30 minutter. Vend dem et par gange under stegningen. Smelt en klat smør sammen en smule olie på en pande, og steg bøffen efter smag. Lad den hvile ganske kort, inden den serveres med grøntsagerne.