Canneloni med ricotta og spinat

Canneloni med ricotta og spinat


For nogle dage skrev jeg på min Facebook-side, at jeg manglede inspiration til retter, og opfordrede folk til at komme med bud på mad, som de gerne så optræde på bloggen.
Det gode ved at have en madblog er, at man får prøvet en masse nye retter, da der ikke er meget sjov ved at poste samme opskrift to gange. Alligevel oplever jeg, som så mange andre, at jeg ofte ender med at lave samme type mad. Ikke samme opskrifter, men i mit tilfælde, når det kommer til hovedretter, så er det ofte kød, der er i centrum.

Netop derfor var det skønt, at få nogle indput udefra. Der blev blandt andet efterlyst skønne sommersalater, mad med fisk og retter uden kød. Sidstnævnte ønske kom fra min tidligere kollega fra Nyhedsavisen, som fortalte, at hun fornylig var stoppet, med at spise kød, og hun derfor gerne så en vegetarisk opskrift.
Ovenstående ret er inspireret af dette ønske. Som titlen allerede har afsløret, består den af canneloni, eller pastarør om man vil, fyldt med frisk babyspinat, ricotta og løg. De fyldte canneloni lægges i et ovnfast fad, tomatsauce hældes over, og der drysses med ost. Efter en halv times tid har man det skønneste måltid, som selv kødelskere som undertegnede vil elske at sætte tænderne i.

Canneloni med ricotta og spinat


De fyldte pastarør

Canneloni med ricotta og spinat


Canneloni med spinat og ricotta overhældt med tomatsauce og revet ost inden en tur i ovnen
Canneloni kan både spises som forret eller som hovedret. Skal den bruges til forret, regn da med, at opskriften her passer til to personer. Skal opskriften spises som hovedret, regn da med, at den passer til én person.

Canneloni med ricotta og spinat

Canneloni med ricotta og spinat

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 små løg eller et stort
  • 3 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 2,5 dl tomatpassata eller ½ dåse hakkede tomater
  • 1 tsk tørret timian eller oregano
  • 150 frisk spinat (frossen kan også bruges. Se noter.)
  • 100 g ricotta
  • olie til stegning
  • 4 cannelonirør
  • en håndfuld revet ost

Noter

TIP:Man kan sagtens erstatte den friske spinat med en tilsvarende mængde frossen spinat. Så skal den blot tøs op og hakkes groft, inden den vendes med ricottaen.
TIP: Kom fyldet i en sprøjtepose eller et kræmmerhus af bagepapir, for at gøre det nemmere at fylde pastarørerne.

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg. Varm olien i en gryde og tilsæt det hakkede løg. Steg ved jævn varme, indtil løgene er transparente. Tag halvdelen til side. Tilsæt det hakkede hvidløg til gryden, svits et par minutter og tilsæt så tomatpassata og timian eller oregano. Lad tomatsaucen simre i en 20 minutters tid, og smag til med salt, peber og sukker.
  • Vask spinaten grundigt, og sauter den på en varm pande med det vand, som hænger ved. Afhængigt af pandens og portionens størrelse, kan man med fordel komme spinaten på lidt efter lidt, så den første håndfuld eller to når at falde sammen, inden resten kommes på. Når spinaten er faldet sammen, tages den af varmen og køles af, indtil den kan håndteres. Vrid noget af væden ud af spinaten og hak den groft. Bland med ricotta, det stegte løg, som blev sat til side tidligere og salt og peber. Fyld blandingen i cannelonierne (se TIP efter opskriften), kom dem i et ovnfast fad, og hæld tomatsaucen over. Drys med revet ost, og bag i en 200 grader varm ovn i 30 – 40 minutter. Hvis osten bliver for mørk, så dæk da det ovnfaste fad med sølvpapir.
  • Server med en god salat. For eksempel denne lækre tomatsalat med feta.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments