Jeg har på ganske få dage udviklet mig til den vildeste tekniknørd. Tidligere på ugen startede vi på onlineworkshoppen på skolen, hvortil vi blandt andet skulle registrere vores eget domæne. Det har ført til, at jeg for første gang har leget med ftp og css-koder – og som om det ikke er nok, har jeg endda investeret i en splinterny iphone (min gamle telefon er et levn fra fortiden, så det var lidt af et spring). Både teknikken og den nye telefon får betydning for bloggen. Først og fremmest kommer jeg til at kunne lave mange flere sjove ting her på bloggen, når først jeg får flyttet den over på det nye domæne, mens den nye telefon har videofunktion, hvilket betyder, at jeg snart kan lægge flere videoer på bloggen.
Jeg købte telefonen igår og allerede et par timer efter, var jeg i gang med at tage billeder af aftensmaden, som bestod af mexicanske lækkerier. En af mine gamle venner, min sambo ‘Sushikokken’ og jeg selv kastede os over tacos med oksekød, diverse former for salat, salsa, revet ost, cremefraiche, nachoes med smeltet cheddar og to slags hjemmelavede dips: caféklassikeren guacamole og en helt fantastisk dip ved navn pico de gallo (mere om den i næste indlæg).
Der findes utallige opskrifter på guacamole. I nogle tilsætter man hakkede tomater, mens man i andre tilsætter cremefraiche. Nedenstående er min egen udgave, som jeg selv foretrækker.
Guacamole
Ingredienser
- 3 modne avocadoer
- 2 – 3 hvidløgsfed (presset)
- saften af 1 – 2 lime
- ½ hakket rødløg
- ½ hakket chilipeber uden kerner
- 1 – 2 spsk hakket koriander
- evt ½ tsk stødt koriander
- 1 tsk paprika
- salt
Fremgangsmåde
- Skær avocadoerne på langs og fjern stenen. Skrab herefter kødet ud med en ske. Hvis man ønsker en fin og cremet konsistens, kan man med fordel blende den. Hvis man foretrækker den lidt grovere version, kan man i stedet mose avocadoerne med en gaffel. Jeg foretrækker et mix mellem de to. Jeg blender derfor størstedelen men gemmer cirka en halv avocado, som jeg moser med en gaffel.
- Tilsæt alle ingredienserne og smag til med salt. Lad gerne guacamolen trække lidt inden servering.
- TIP: Ønsker man en mildere udgave, kan man erstatte chilien med rød peberfrugt.