Så kan det endelig mærkes derhjemme, at vi befinder os i december måned. Jeg tog officielt hul på julemåneden ved at lave den gode, gamle juleklassiker: havregrynskugler.
Jeg havde set Signes udgave af disse små himmerigsmundfulde på hendes blog for et par dage siden, og kunne bagefter ikke få dem ud af hovedet. Det resulterede i, at jeg igår besluttede mig for at give mig i kast med min egen version, som minder om dem, min søster og jeg plejede at lave som børn.
Jeg husker tydeligt de klæberige børnefingre, og hvordan halvdelen endte i maven, inden det så meget som havde set skyggen af kokos (ikke meget har forandret sig på den front, så for fremtiden vil jeg forsøge at lave dem efter aftensmaden, så de ikke igen ender som forret).
Opskriften her er ganske simpel og utroligt børnevenlig. Mens andre opskrifter bruger rom eller kaffe, indeholder denne bare det mest basale (sukker, smør, havregryn og kakao), som så samles med en smule piskefløde – mælk kan dog også gå an.
Havregrynskugler
Ingredienser
- 3½ dl havregryn
- 100 g smør
- ¾ dl sukker
- ½ dl kakaopulver
- 4 spsk fløde
- 1 ½ dl kokosmel
Fremgangsmåde
- Alle ingredienserne på nær kokosmel blandes til en ensartet masse. Rulles herefter ud i kugler, som rulles i kokosmel. Opbevar havregrynskuglerne i køleskabet.