Denne weekend har stået i arbejdets tegn. Jeg har blandt andet interviewet Sif, som er kvinden bag Anarkistens (ægte) Kogebog, til en artikel om madbloggere. Hun var så sød at medbringe nogle helt og aldeles fantastiske chokolademuffins med hasselnød, mens jeg diskede op med varm kakao med flødeskum. Ah, hvis alle interviews blot foregik på den måde (…så ville jeg nok være en helt del rundere men til gengæld en helt del gladere for journalistfaget).
Da jeg blot skulle arbejde (og så lige et smut på café og i biografen med min søster og en veninde og se filmen Julie&Julia), tænkte jeg, at jeg da var nødt til at forkæle mig selv en smule. Jeg er faktisk ret god til at finde undskyldninger for at kaste mig ud i madlavningsprojekter ene og alene til mig selv. Forkølelse, skoleopgaver, arbejde – listen er uendelig. Denne weekends “det-er-synd-for-mig-at-jeg-skal-arbejde-derfor-laver-jeg-mad-projekt” endte med at blive den gode gamle klassiker mørbradgryde med alt det gode. Endnu en ret som ikke er god for taljemålene, men som er alle kalorierne værd. Dette er min egen udgave med champignon, cocktailpølser, perleløg og bacon.
Mørbradgryde med champignon, perleløg og bacon
Ingredienser
- 1 mørbrad på 400 – 500 g (afpudset og skåret i 1 cm tykke skiver)
- mel
- salt
- peber
- 1 stort løg (hakket)
- 250 g champignon (skåret i kvarte)
- 3 spsk tomatpure
- 3 dl piskefløde
- 3 dl vand
- en smule perleløg
- evt en håndfuld cocktailpølser
- 1 – 2 tsk paprika
- evt. chili
- evt. en spsk ketchup
- bacontern
- evt lidt hakket persille
Fremgangsmåde
- Steg bacontern sprød i en stor pande eller gryde (jeg brugte en stor støbejernsgryde). Tag dem op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Svits løg nogle minutter og tag op og sæt til side. Tilsæt eventuelt lidt olie i gryden og steg så champignon til de er godt brune hele vejen rundt, tag dem op af gryden og sæt til side.
- Tilsæt en blanding af smør og olie. Mens smørret bruser af vendes mørbradskiverne i en blanding af mel, salt og peber. Herefter kommes de i gryden og brunes godt på begge sider. Herefter kommes champignon og løg tilbage i gryden sammen med tomatpure, perleløg, vand, fløde og krydderier. Lad det stege i en 15 – 20 minutter eller indtil kødet er mørt (hvis man ønsker at bruge cocktailpølser, kommes de i lige inden servering. De behøver blot at koge med et par minutter). Smag til og kom så bacon og eventuelt lidt hakket persille på toppen og server sammen med ris eller kartofelmos.