Pizzasnegle er nemme at lave, antallet af ingredienser er minimal, og så smager de skønt. Spis pizzasneglene som en hurtig snack mellem måltider, som tilbehør til suppe eller kom dem i madpakken.
De kan sagtens fryses, så lav gerne en stor portion, og frys resten ned. Så kan man blot tage et par stykker op om morgenen, så de er klar til at spise ved frokosttid. Har man mulighed for at varme dem, så gør endelig det. De smager bedst lune.
Fyldet kan naturligvis varieres i en uendelighed alt efter smag og behag. Jeg valgte at fylde mine pizzasnegle med en blanding af tomatpure, skinke i tynde skiver hakket groft, finthakket løg sauteret i olivenolie, timian og en blanding af mozzerella- og cheddarost.
Grøn version af pizzasnegle
Man kan dog sagtens udelade skinken helt for en vegetarisk version af pizzasneglene, eller endda erstatte tomatpuréen med tomatpesto. Man kan også komme en smule grofthakket pepperoni i (her kan man eventuelt lige stege det en smule inden, så det bliver sprødt).
Pizzasneglene klar til at komme i ovnen
Weekenden hos mig har stået i ‘sneglenes’ tegn, da jeg først lavede de lækreste kanelsnegle og dernæst, nu jeg var i gang med mel ud over hele køkkenet, disse skønne pizzasnegle.
Jeg tænkte, at især pizzasneglene ville blive sat pris på her i huset serveret med øl under VM-kampen, men da kampen var i gang vandt den søde trang over den salte, og kanelsneglene blev indtaget med kaffe i stedet.
Pizzasneglene lige efter de er taget ud af ovnen
I restrospekt var dobbelt snegl-bagning måske ikke den bedste idé, når man ikke spiser hvidt brød til dagligt. Fire af hver slags snegle lå en anelse tungt.
Opskriften her er som gårsdagens kanelsnegle også lavet med tørgær, som jeg igen gerne vil understrege er en god ting altid at have i huset (herovre har jeg i øvrigt endnu ikke fundet frisk gær, så derfor er jeg nødt til at bruge det), men vil man hellere bruge frisk gær, så smuldrer man bare 25 gram i den lune væske, inden den blandes med de tørre ingredienser.
Pizzasnegle
Ingredienser
- 500 g mel
- 7 g tørgær ((eller 25 g frisk gær))
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 3 dl lunket vand
- 4 spsk olie
Fyld
- 1 løg (finthakket)
- 1 spsk olie
- 140 g tomatpuré
- 100 g skinke i strimler
- 200 g revet ost
- 1 tsk tørret timian eller oregano
- Salt, peber
Noter
Fremgangsmåde
- Bland mel, tørgær, salt og sukker i en skål og tilsæt lunkent vand (lillefingervarmt) blandet med olie. Bruger du frisk gær, smuldrer du i stedet gæren ud i det lillefingervarme vand, inden du tilsætter olie og de tørre ingredienser. .
- Ælt dejen på et meldrysset bord eller i røremaskine i cirka 5-10 minutter. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i cirka 1 time.
- Sauter løget i olie et par minutter, mens dejen hæver.
- Slå dejen godt sammen og rul den ud til en stor firkant på cirka ½ centimeters tykkelse. Smør tomatpuré på, og fordel løg, skinke, revet ost, timian/oregano, salt og peber ovenpå. Rul firkanten sammen fra den ene ende, og skær den i cirka 2 centimeter tykke skiver. Pres skiverne en smule sammen, og lad dem efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i cirka 15 minutter.
- Pensl dem eventuelt med en smule olie, og bag dem i en 200 grader varm ovn i cirka 20 minutter.