Her til aften fik jeg min ældste veninde på besøg til aftensmad, da jeg skulle indvie køkkenet i mit nye hjem. Jeg er netop flyttet ind i en rigtig studenterhybel i hjertet af Århus, hvor jeg bor med en pige, som læser kunsthistorie og er sushikok (jeg kunne ikke tro mine egne ører, da jeg hørte det) og en medecinstuderende fra Sverige. Tilbage til madlavningen – jeg havde besluttet mig for at lave en god tærte og noget hjemmebagt brød, da min veninde er vegetar, men jeg havde glemt at tage højde for, at jeg skulle lave mad i et, for mig, fremmed køkken. Efter at have handlet ind kom jeg hjem og opdagde, at der alligevel ikke var noget hvedemel, som jeg både skulle bruge til tærtebunden og brødet, og endnu vigtigere – der var hverken vægt eller decilitermål. Jeg beklagede til min nød til min kære søster, som bor ret tæt på, og kort efter kom hun forbi med vægt, decilitermål, kagerulle og hvedemel (jeg har lovet at lave chocolate mud cake til hende, så snart jeg får mine køkkenting fra København).
Dejopskriften er fra Arla, mens fyldet var min egen ide. Jeg har ikke lavet sådan en tærte før, så var ikke sikker på, hvordan ingredienserne ville komplimtere hinanden, men det smagte fantastisk (det var både jeg, min veninde og min svenske sambo enige om). Jeg brugte en almindelig mellemlagret skæreost i fyldet, hvilket gav en rigtig dejlig smag. Jeg bagte også et hurtigt madbrød fra Arla, som jeg tilsatte feta.
Tærte med broccoli, spinat og feta
Ingredienser
Dej:
- 100 g koldt smør
- 175 g hvedemel
- 1½ spsk koldt vand
Fyld:
- 3 æg
- 3 dl creme fraice (jeg brugte 9%)
- En håndfuld revet ost
- Salt
- Peber
- Et par ‘brikker’ helbladet frossen spinat (optøet i micobølgeovnen)
- Halvdelen af en lille broccoli (skåret i små stykker)
- 1 løg (hakket groft)
- En smule olie til stegning
- Fetaost (omkring 150 g)
Fremgangsmåde
- Sæt ovnen på 200 graderSmør smulres i dejen, som samles med vandet. Pres det ned i en smurt tærteform eller en tærteform beklædt med bagepapir og lad dejen hvile i køleskabet i en halv times tid. Forbag herefter i 15-20 minutter.
- Pisk æg og creme fraiche sammen og tilsæt salt, peber og revet ost. Kom evt en smule af spinaten i og rør rundt, så det blandes med æggemassen. Svits løg i en smule olie og tilsæt broccoli og lad det stege med et par minutter. Hæld det i den forbagte tærtebund sammen med resten af spinaten og fetaen, som er smulret til små klumper. Hæld æggemassen over og bag i ovnen i 40 – 50 minutter.
- TIP: Tjek løbende mens tærten er i ovnen – hvis den begynder at blive noget brun i toppen, så dæk den med staniol eller bagepapir.