I aften har jeg lavet thailandsk ‘fast food’. Det er en af de populære retter i mangen et gadekøkken i Thailand, og retten er ikke bare hurtig at lave, den er også sund. Der er masser af hvidløg og chili i retten – perfekt til at bekæmpe enhver forkølelse nu hvor månederne bliver køligere. En anden vigtig ingrediens er den hellige basilikum, som ikke skal forveksles med sød, thailandsk basilikum. Jeg har vedhæftet et billede forneden af begge slags. Den forreste er den hellige basilikum. Den har en lysere farve en den søde basilikum, og bladene er lidt grovere og takkede. Du kan også kende den på duften. Den hellige basilikum dufter ikke af nær så meget som den søde basilikum, der minder mere om den, vi kender herhjemme.
Forrest hellig basilikum og bagerst sød, thai basilikum.
Til retten kan man både bruge hakket svinekød eller hakket kyllingekød. Kyllingebryst i skiver kan også sagtens bruges, eller, hvis det skal være rigtigt fint, noget godt, mørt oksekød skåret i tynde strimler.
Bønnerne, der bruges til retten, er traditionelt de lange ‘snake beans’, som man kan købe i asiatiske forretninger. Du kan sagtens bruge alminelige bønner, hvis de andre ikke lige er ved hånden (det gjorde jeg i aften) eller udelade dem helt. På restauranter får du nogle gange forskellige grøntsager i denne ret. Det er ikke helt den traditionelle måde at lave Pad Krapow på, men det smager nu meget godt, så har du nogle babymajs ved hånden eller andre grøntsager, kan du sagtens kommer dem i sammen med bønnerne.
Thai stir fry med hellig basilikum (Pad Krapow)
Ingredienser
- 3 – 5 fed hvidløg
- 2 røde birds eye chilier (de små stærke)
- Ca. ½ dl olie til stegning
- 500 gr hakket svinekød
- 2 tsk mørk soya
- 1 – 2 spsk fiskesovs
- 1 spsk sukker
- En håndfuld bønner skåret i 2 cm lange stykker
- En håndfuld hellig basilikum blade
Fremgangsmåde
- Hvidløg og chili kommes i en morter og stødes til en lidt grov blanding. Olien opvarmes i en wok, og blandingen tilsættes. Steg det til det er begyndt at blive en lille smule gyldent (husk at tænde for emhætten) og tilsæt herefter kødet. Når der er brunet godt tilsættes soya, fiskesovs og sukker sammen med bønnerne. Steg yderligere et par minutter inden den hellige basilikum tilsættes. Vend det hele godt sammen og server sammen med en portion jasminris.