Tiramisu

Tiramisu


Jeg husker tydeligt første gang, jeg stiftede bekendtskab med denne opskrift på tiramisu. Det var forrige sommer, hvor jeg tog et italiensk madlavningskursus på Cooks Academy i Dublin. Menuen bestod af tre slags risotto, en fantastisk lasagne med svinekød og urter, hjemmelavet pasta og denne skønne, skønne tiramisu.
Vi havde fået så meget at spise i løbet af dagen, at deltagerne fik en aluform med hjem hver fyldt med tiramisu, som vi havde lavet i par. I min portion var der nok til omkring tre sultne voksne, men jeg formåede at spise det hele, inden aftenen var omme. Så godt smagte den.

Jeg er blevet bedt om at lave tiramisu til en barnedåb i august, så jeg tænkte, at jeg hellere lige måtte støve mine tiramisu-lavnings-egenskaber af med en portion. Den smagte lige så godt, som jeg husker den.
Min version er ganske mild i smagen, da jeg har udeladt rom, som man ofte finder i tiramisuopskrifter. Jeg synes ofte, at den hurtigt kan gå hen og blive alt for stærk i smagen, men når man nøjes med Marsala, som jeg har gjort, så er smagen af alkohol lige passende. Vil man dog gerne give den et ekstra spark, så tilsætter man blot to spiseskefulde rom til kaffeblandingen.
Den oprindelige opskrift passer til cirka fire portioner, men jeg valgte at gange op, så det passer til cirka seks portioner, da jeg ikke gad stå med marscarpone til overs, som sikkert ville ende i skraldespanden.

Tiramisu

Tiramisu

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 170 g sukker
  • 2 dl vand
  • 7 pasteuriserede æggeblommer
  • 170 g flødeost
  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk marsala + 5 spsk marsala til kaffeblandingen (italiensk dessertvin)
  • 3,5 dl fløde
  • 5 dl stærk kaffe
  • 3 spsk sukker
  • cirka 40 savoiardikager (også kendt som Boudoir Biscuits eller Lady Fingers)
  • kakaopulver til at drysse over
  • en smule revet chokolade til at drysse over

Fremgangsmåde

  • Start med at piske fløden til flødeskum, og stil den på køl, indtil den skal bruges. Herefter koges sukker og vand sammen i cirka fem minutter, indtil man har en tyk sirup. Siruppen er klar, når man kan stikke en metalske ned i den, og små ‘tråde’ formes af den sirup, som hænger ved.
  • Imens siruppen koges ind piskes æggeblommer, indtil de er cremede og luftige. Tilsæt så siruppen i en tynd stråle, mens der piskes konstant (skrab skålens sider med en dejskraber). Tilsæt flødeosten og pisk, til den er helt opløst. Tilsæt dernæst mascarpone og marsala og pisk til en ensartet masse. Vend flødeskummen i, og sæt blandingen på køl, indtil den skal bruges.
  • Bland sukker med varm kaffe og marsala og rør, indtil sukkeret er opløst. Lad blandingen køle af. Når den er kold dyppes savoiardikagerne i kaffeblandingen og fordeles i små portionsskåle eller et stort fad lagvis med fløde- og osteblandingen (start med savoiardikagerne og slut af med fløde- og osteblandingen). Drys med kakaopulver, og stil dem på køl i mindst 1 time, inden de serveres. Lige inden servering drysses tiramisuen med revet chokolade.
  • Tiramisuen kan sagtens laves dagen inden, den skal serveres.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
46 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments